FAQ

Wij hebben de antwoorden die je zoekt.

OVER ONS

+ Waarom de naam YOKUU?

YOKUU komt van het woord 'shinrin-yoku', een Japanse therapie waarbij mensen naar het bos worden gestuurd voor de heilzame effecten. Letterlijk vertaald betekent het 'baden in het bos'. YOKUU brengt een stukje natuur terug in huis en laat mensen baden in de goede bacteriën.

+ Waarom reinigen met probiotica?

Onze actieve producten bevatten probiotica. Probiotica zijn levende micro-organismen uit de natuur die wonderen kunnen verrichten bij het schoonmaken. De bacteriën blijven actief op het oppervlak na het aanbrengen en blijven tot zeven dagen vet, vuil en geur afbreken. Dit betekent dat vuildeeltjes zelfs na het schoonmaken nog worden verwijderd.

Probiotische producten reinigen het oppervlak en laten niet alleen een zichtbaar schoner resultaat achter, maar zijn ook effectief tegen geurtjes. Dit dieptereinigingsproces wordt microscopisch reinigen genoemd omdat probiotica tot in de kleinste kieren reiken.

Na het oplossen en aanbrengen van YOKUU producten op het oppervlak herstellen ze de natuurlijke microbiologische balans om een mensvriendelijke microflora te creëren.

+ Kan ik een beoordeling achterlaten?

Ja, graag - ze helpen ons echt! Je kunt ons beoordelen op Trustpilot of op onze webshop.

PRODUCTEN

+ Op welke materialen kan ik YOKUU gebruiken?

Onze multifunctionele reinigers, vloerreinigers en glasreinigers zijn 100% veilig voor elk type oppervlak. Alleen onze badkamerreiniger, die iets zuurder is, mag niet worden gebruikt op kalkhoudende steensoorten zoals marmer.

+ Kan ik jullie sprays op textiel gebruiken?

Dat kan met onze multifunctionele reiniger. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om geurtjes of vlekken uit textiel te verwijderen. Gewoon een paar keer sprayen en laten intrekken. Geurtjes verdwijnen heel snel, maar onze bacteriën hebben wat meer tijd nodig voor vlekken. Als de vlek de eerste keer niet weg is, kun je het proces gewoon herhalen!

Probiotische producten reinigen het oppervlak en zorgen niet alleen voor een zichtbaar schoner resultaat, maar zijn ook effectief tegen geurtjes. Dit diepreinigingsproces wordt microscopisch reinigen genoemd omdat probiotica tot in de kleinste spleten reiken.

Na het oplossen en aanbrengen van YOKUU producten op het oppervlak herstellen ze de natuurlijke microbiologische balans om een mensvriendelijke microflora te creëren.

+ Zijn uw producten desinfecterend?

Chemische ontsmettingsmiddelen zijn bedoeld om alle soorten bacteriën te elimineren, wat kan leiden tot de ontwikkeling van schadelijke en resistente bacteriestammen, bekend als "superbugs". Studies hebben aangetoond dat deze superbacteriën langdurige schadelijke gevolgen kunnen hebben voor zowel het milieu als onze gezondheid. YOKUU doodt niet, maar introduceert in plaats daarvan nuttige bacteriën die je leefomgeving koloniseren en langdurige bescherming bieden tegen vuil en viezigheid.

+ Kan ik mijn eigen geur aan YOKUU toevoegen?

Je kunt essentiële oliën toevoegen aan de YOKUU oplossing voor extra geur. Onze bacteriën werken nog steeds even effectief!

+ Zijn de producten veilig voor kinderen en huisdieren?

Ja! Onze producten zijn volledig vrij van gevaren. Er staan geen eng uitziende gevarensymbolen op onze producten. Natuurlijk zijn ze bedoeld voor het reinigen van oppervlakken, niet voor consumptie!

Onze bacteriën zijn geïnspecteerd door erkende agentschappen voor voedselveiligheid. Daarom is het geen enkel probleem om YOKUU te gebruiken om je aanrecht schoon te maken.

Al onze bacteriën zijn afkomstig uit natuurlijke landschappen. Geen genetisch gemodificeerde micro-organismen!

+ Hoe lang zijn de producten houdbaar?

De parels zijn tot twee jaar houdbaar in hun originele verpakking. Eenmaal opgelost blijft de oplossing drie maanden werkzaam. Om onze producten te bewaren, bewaar je ze best droog in een aluminium bakje. Gebruik geen regenwater, maar kraanwater!

+ Kan mijn spuitfles in de vaatwasser?

Nee, want dan breekt de fles! Tussen twee parels kun je de fles omspoelen met lauw water.

+ Heeft YOKUU productcertificaten?

YOKUU heeft het V-label (veganistisch label). Onze formule is volledig vrij van dierlijke ingrediënten.

YOKUU is lid van '1% for the planet'. Elk jaar doneren we 1% van onze inkomsten aan een goed doel! Daarnaast steunen we organisaties die zich inzetten voor biodiversiteit en duurzaam bosbeheer.

Helaas heeft YOKUU geen EU Ecolabel omdat ons product geen kant-en-klare oplossing is (vanwege onze oplosbare producten). Soms gaat innovatie sneller dan wetgeving.

+ Waar worden de producten gemaakt?

Onze probiotica komen oorspronkelijk uit de Belgische Ardennen, maar onze producten worden gefabriceerd op verschillende locaties, afhankelijk van het type product. Onze fabrieken zijn verspreid over diverse regio's. We blijven onze productieprocessen evalueren en verbeteren om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

+ Is uw verpakking duurzaam?

Onze parels zijn verpakt in een 100% papieren verpakking. Je kunt onze papieren wikkels bij het papierafval gooien. Onze plastic flesjes zijn gemaakt van hoogwaardig plastic, waardoor ze lang meegaan.

VERZENDINGEN EN RETOURZENDINGEN

+ Naar welke landen verzenden jullie?

We verzenden naar alle landen binnen de EU en naar het Verenigd Koninkrijk. Je vindt onze verzendkosten hier.

+ Is er een manier waarop ik de producten gratis kan testen?

Omdat we er zo van overtuigd zijn dat je van onze producten zult houden, bieden we je de mogelijkheid om ze binnen 30 dagen na ontvangst terug te sturen als je niet tevreden bent. Stuur in dat geval gewoon een e-mail naar hi@yokuu.be en wij regelen de rest, zonder vragen te stellen!

Probiotische producten reinigen het oppervlak en laten niet alleen een zichtbaar schoner resultaat achter, maar zijn ook effectief tegen geurtjes. Dit dieptereinigingsproces wordt microscopisch reinigen genoemd omdat probiotica tot in de kleinste kieren reiken.

Na het oplossen en aanbrengen van YOKUU producten op het oppervlak herstellen ze de natuurlijke microbiologische balans om een mensvriendelijke microflora te creëren.